Arbeidsrecht, fiscaal- en sociaal recht

Onderzoeken wijzen uit dat meer dan de helft van alle ondernemers in het midden- en kleinbedrijf voorlopig liever geen medewerkers in vaste dienst wil aannemen. Een ruime meerderheid van hen verwacht dit jaar wel te groeien, maar vindt dat er teveel risico’s zitten in het aannemen van vast personeel. Er is een toenemende behoefte aan meer flexibiliteit. Maar is de keuze voor flexibel in plaats van vast personeel wel de juiste manier om de groei in uw bedrijf op te vangen?

70% van alle MKB bedrijven is slecht tot matig op de hoogte van alle wet- en regelgeving op personeelsgebied. De wet- en regelgeving voor arbeidsrecht en arbeidsverzuim wordt steeds complexer.
Met name de Wet werk en zekerheid ( WWZ), waarin o.a. opgenomen de ketenregeling is onderwerp van zware kritiek vanuit het bedrijfsleven. De wet is bedoeld om meer mensen met een flexcontract aan een vaste baan te helpen, maar in de praktijk lijkt precies het tegenovergestelde te gebeuren. Waar moet u rekening mee houden en hoe gaat u er zo praktisch mogelijk mee om?
En hoe zit het nou met die Transitievergoeding? Moet ik bij ontslag altijd een transitievergoeding betalen?

De Bongerd VOF geeft niet alleen informatie, maar ondersteunt werkgevers en werknemers ook in het correct toepassen van de wetgeving.

Lijkt u een gesprek nuttig? Vul dan het contactformulier in.