CV Andries

Andries Bongers begon zijn loopbaan in 1958 bij het GAK (UWV).
Startte in 1969 een carrière bij IBM, waar hij bijna 30 jaar in diverse functies werkzaam was, waaronder de marketing en verkooporganisatie, maar ook P&O. De laatste 12 jaar als manager van de afdeling die de salarisadministratie (IBM ASAP) verzorgde voor een paar duizend organisaties. Sindsdien verdiept hij zich in de functies van HR en de toepassing er van.

Andries was 8 jaar lid van de Centrale Ondernemingsraad, 10 jaar voorzitter/coördinator van de Klachtencommissie en 15 jaar penningmeester van het Sociaal Fonds van IBM.
Hij deelt zijn kennis graag in artikelen en columns voor bekende vakbladen en is als Hoofdredacteur en oprichter verbonden aan www.hr-kiosk.nl
Andries is spreker, inleider en voorzitter op seminars en symposia en geeft Masterclasses op het gebied van strategisch belonen en beloningsbeleid. Hij was (tot voor kort, gedurende 10 jaar) lid van de Professional Speakers Association Holland en International Federation for Professional Speakers (IFFPS).

Was 15 jaar bestuurslid van de NVP (Nederlandse Vereniging van Personeelsbeleid en Organisatieontwikkeling)

In 2000 is Andries met vervroegd pensioen gegaan en heeft twee bedrijven opgericht De Bongerd en FreeBeans BV voor het begeleiden van transformatie processen van ondernemingen en het maken en leveren van een webbased softwareprogramma en totale dienstverlening op het gebied van flexibel belonen, inkomensmanagement en communicatie over de arbeidsrelatie.
Inmiddels is FreeBeans BV overgenomen door de Zweedse internationale organisatie Flexpay/Benify. Andries is nog als adviseur aan deze organisatie verbonden.

Is initiatiefnemer en oprichter van HR-Kiosk BV www.hr-kiosk.nl . De meest bezochte website op het gebied van arbeid en wetgeving.

Hoe denken anderen over Andries Bongers?  Zie

Studies: HBS-A, Sociale verzekering, Boekhouden MBA, Arbeidsrecht, Marketing en Personeelswetenschappen.

Boeken: “Flexibel belonen, hoger loon en lagere lasten”, uitgegeven bij WEKA , ISBN 978-90-5883-372-3 en medeauteur van het boek en seminar “Innoveren met Personeel”, ISBN 978-90-812480-1.